loader image
skip to Main Content
Rekonstruisana železnička Stanica U Sremskoj Mitrovici

Rekonstruisana železnička stanica u Sremskoj Mitrovici

Infrastruktura železnice Srbije (IŽS) završila je uređenje zgrade železničke stanice Sremska Mitrovica. Radovi su trajali oko četiri i po meseca i završeni su pre predviđenog roka. Stanična zgrada je u potpunosti rekonstruisana i dobila je novi i funkcionalniji izgled nego ranije, navodi se na sajtu društva.

IŽS u ovaj posao uložila je oko 33 miliona dinara. Reč je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u uređenje staničnog objekta u ovoj godini.

Tokom radova na objektu je zamenjena fasadna stolarija i bravarija, a uređena je i fasada sa osvetljenjem. Završeno je unutrašnje uređenje vestibila (predvorja), svečane sale i službenih prostorija. Sanirana je krovna konstrukcija i zamenjeni su oluci.

Postavljene su elektro, gromobranske i komunikacione instalacije. Sanirani su vodovod i kanalizacija, hidro i termo izolacija, protivpožarna zaštita i urađeno je parterno uređenje. Postavljena je i rampa za invalidska kolica.

Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici prvi je železnički objekat izgrađen u Srbiji nakon završetka Drugog svetskog rata.

Prilikom samog uređenja stanice IŽS vodila je računa o tome da bude zadržan osnovni izgled zgrade, u nastojanju da Mitrovica dobije moderan objekat.

Uređena stanična zgrada u Sremskoj Mitrovici sada je jedna od jedna od najlepših stanica u Srbiji.

Infrastrukura železnice Srbije u 2019. godini za uređenje železničkih stanica širom zemlje izdvojiće sredstva u visini od oiko 150 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
×Close search
Search
X
X
X